AG kompanzasyon sistemleri’nin tesis edilmesinin gerekliliğine baktığımızda; yüklerin talep ettiği endüktif reaktif gücü yasal sınırlarla belirlenen değerlerin altında tutmak, trafolardan talep edilen reaktif enerjinin düşürülmesi ile aktif güç kullanım kapasitesini arttırmak gibi amaçlar için yapıldığını görebiliriz. Reaktif güç kompanzasyonu ile şebekeden talep edilen reaktif güç, başka bir reaktif güç üreticisi ile sağlanarak şebekeden talep edilen görünür gücün azalmasını sağlar. Bu durumda sistemden çekilen görünür güç (S) ile aktif güç (P) birbirine yaklaşmış olur. Cosφ’nin 1,00‘a eşit olduğu durumlarda ise şebekeden çekilen görünür güç (S), aktif güce (P) eşitlenmiş olur. Sistem ölçümü, ihtiyacın belirlenmesi ve teknik bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Tristörlü Kompanzasyon Panosu
Tristörlü Kompanzasyon Panosu

Şebekede harmonik kirlilik oranının sınırların üstünde ve yük değişiminin hızlı olduğu yerlerde kullanılan panolardır. Standart olarak reaktörlü ve tristör anahtarlamalı imal edilmektedir.

Filtreli Kompanzasyon Panosu
Filtreli Kompanzasyon Panosu

Şebekede harmonik kirlilik oranının sınırların üstünde ve yük değişim hızının yavaş olduğu yerlerde kullanılan panolardır.Standart olarak reaktörlü imal edilmektedir.

Dinamik Kompanzasyon Panosu
Dinamik Kompanzasyon Panosu

Güneş santrallerinin, özellikle enerji üretmediği dönemlerde şebekeden çektiği reaktif gücü kompanze etmek için kullanılan kompanzasyon panolarıdır. O.G.’den akım bilgisi almaktadır.

Klasik Kompanzasyon Panosu
Klasik Kompanzasyon Panosu

Harmonik kirlilik seviyesinin ve yük değişim hızının düşük olduğu yerlerde kullanılırlar. Maliyetleri azaltmak amacı ile tasarlanmış olan baz model panolardır.